Ірга корисна ягода, багата вітамінами і антиоксидантами. Варення з ірги також сприятливо впливає на організм, воно допомагає зняти стрес і поліпшити настрій. Крім того, його можна подавати до чаю і використовувати в приготуванні домашньої випічки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Ірга – 550 гр.
  • Лимон – за смаком
  • Цукор-пісок – 550 гр.
  • Вода – 0,5 ст.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з ірги на зиму, ягоди переберіть від гілочок і листя, добре промийте, відкиньте на друшляк.

поставте На вогонь каструлю з водою, підігрійте. Потім всипте цукор, його повинно бути більше, ніж води. Доведіть цукровий сироп до кипіння, варіть, поки цукор повністю не розчиниться.

В киплячий цукровий сироп всипте ягоди, перемішайте. Коли варення закипить, зменшіть вогонь до мінімального і продовжуйте варити 15-20 хвилин.

Видавіть сік з цілого або половини лимона за смаком, додайте варення, лимонний сік, він додасть йому приємну кислинку.

Перш ніж варення розкласти по банках, стерилізуйте їх разом з кришками. Гаряче варення з ірги розлийте по банках, щільно закрийте їх кришками. У холодний зимовий вечір це варення скрасить чаювання в колі сім’ї.

Приємного апетиту!

Варення з ірги Варенье