Ірга корисна ягода, багата вітамінами і антиоксидантами. Варення з ірги також сприятливо впливає на організм, воно допомагає зняти стрес і поліпшити настрій. Крім того, його можна подавати до чаю і використовувати в приготуванні домашньої випічки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Ірга – 550 гр.
- Лимон – за смаком
- Цукор-пісок – 550 гр.
- Вода – 0,5 ст.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з ірги на зиму, ягоди переберіть від гілочок і листя, добре промийте, відкиньте на друшляк.
поставте На вогонь каструлю з водою, підігрійте. Потім всипте цукор, його повинно бути більше, ніж води. Доведіть цукровий сироп до кипіння, варіть, поки цукор повністю не розчиниться.
В киплячий цукровий сироп всипте ягоди, перемішайте. Коли варення закипить, зменшіть вогонь до мінімального і продовжуйте варити 15-20 хвилин.
Видавіть сік з цілого або половини лимона за смаком, додайте варення, лимонний сік, він додасть йому приємну кислинку.
Перш ніж варення розкласти по банках, стерилізуйте їх разом з кришками. Гаряче варення з ірги розлийте по банках, щільно закрийте їх кришками. У холодний зимовий вечір це варення скрасить чаювання в колі сім’ї.
Приємного апетиту!
Варення з ірги Варенье