Старовинні рецепти гарні своєю проверенностью часом. Для такого варення важливо підібрати правильні квіти. Найкраще підійде чайна троянда, вирощена на своїй ділянці. Так само для ароматної ласощів необхідно використовувати свіжі пелюстки ледь розкрилися бутонів, зібраних рано вранці.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Пелюстки троянд – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 550 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з троянд-старовинним рецептом, пелюстки троянд дбайливо переберіть, видаляючи пошкоджені та ті, у яких є білі кінчики, щоб уникнути гіркоти ласощі. Промийте пелюстки в друшляку і обшпарте окропом.

Засипте троянди цукром і лимонною кислотою і перемішайте.

Закрийте заготівлю кришкою і залиште на 6 годин відстоятися.

Поставте варення на плиту і варіть після закипання 5 хвилин, помішуючи. Залиште варення на 6 годин, після чого знову варіть варення 10 хвилин на малому вогні, періодами заважаючи.

Розподіліть варення по стерильним банкам і закрутіть кришками. Укрутите банки ковдрою і залиште остигати в кімнаті, а потім перемістіть на зберігання.

Приємного апетиту!

Варення з пелюсток роз Варенье