Вишня та ірга відмінно доповнюють один одного. Ірга солодка і пріснувата на смак, а вишня досить кисла. Дуже смачне і корисне виходить з цих ягід варення, ірга містить у собі антиоксиданти, які сприятливо впливають на стан організму.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Ірга – 600 гр.
  • Вишня – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки
  • Лимонна кислота – 0.66 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з ірги та вишні, ягоди ірги переберіть від гілочок, листочків, видаліть плодоніжки, помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.

Вишню також переберіть, відірвіть плодоніжки, помийте і видаліть кісточки. Це досить кропіткий процес, однак варення вийде набагато краще.

Перекладіть іргу і вишню в каструлю, засипте цукром. Залиште ягоди, поки вони не пустять сік.

Потім візьміть дерев’яну толкушку і розімніть ягоди.

Влийте в каструлю воду, щоб вона покрила всі ягоди. Поставте ягідну масу на плиту, постійно помішуючи, доведіть її до кипіння. Ложкою знімайте утворюється пінку.

Після закипання зменшіть вогонь і продовжуйте варити 30-40 хвилин. Готовність варення перевірте таким чином, капніть його на тарілку, якщо крапля не розтікається, варення готове. За кілька хвилин до готовності додайте лимонну кислоту.

Банки і кришки стерилізуйте. Варення розкладіть по сухим стерилізованим банкам, щільно закрийте їх кришками. Остудіть варення при кімнатній температурі і приберіть в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Варення Варення з вишні Варення з ірги Вишня на зиму