Багато люблять вишню, але, щоб поласувати улюбленою ягодою взимку, потрібно якимось чином її зберегти. Деякі заморожують ягоди, деякі варять варення. Я пропоную приготувати надзвичайно смачне і ароматне вишневе желе на зиму. Цей рецепт обов’язково стане вашим фаворитом.


Інгредієнти: на 0.7 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Желатин харчовий – 10 гр.

Процес приготування:

Готувати вишневе желе на зиму просто! Підготуйте все необхідне для приготування вишневого желе.

Вишню викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.

З допомогою шпильки або спеціального пристосування вийміть кісточки.

Необхідну кількість желатину насипте в невелику ємність і залийте питною водою. Залиште на 10-15 хвилин для набухання.

Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.

Очищені від кісточок ягоди викладіть в чашу блендера.

Подрібніть до однорідної консистенції.

В каструлю, в якій будете варити желе, вилийте вишневу масу, всипте цукровий пісок і додайте набряклий желатин. Бажано брати каструлю з товстим дном. Ретельно перемішайте вміст каструлі.

Поставте каструлю з вишнею на середній вогонь. Доведіть до кипіння. Періодично знімайте утворилася пінку. Зменшіть вогонь і варіть приблизно 3-5 хвилин.

Зніміть з вогню.

З допомогою ополоника акуратно гаряче желе розлийте по стерильним банкам. Банки з вишневим желе накрийте стерильними кришками і закатайте ключем, переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.

Потім переверніть банки і перемістіть в темне прохолодне місце на довгострокове зберігання.

Приємного насолоди!

Варення з вишні Вишневе варення без кісточок з желатином Желе з вишні Желе з вишні без кісточок Желе з вишні з желатином Желе на зиму