Частіше до ягід ірги додають малину, лимон або апельсини. Варення з цих фруктів виходить смачним і корисним. Ягоди ірги мають щільну структуру, тому перед приготуванням варення рекомендується помістити їх на кілька хвилин в окріп.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Ірга – 1,5 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Як почати готувати варення з ірги з апельсином? Ягоди ірги переберіть і промийте, перекладіть їх у друшляк, щоб стекла вода.
Апельсин помийте. Цедру потріть на дрібній тертці, м’якоть відокремте від білих перегородок і наріжте її.
Перекладіть ягоди ірги в каструлю, посипте їх цукром.
Залиште на 1,5-2 години. потім додайте цедру і м’якоть апельсина, поставте каструлю на плиту.
Готуйте варення на середньому вогні, доведіть його до кипіння, потім варіть протягом години, постійно помішуючи.
Попередньо стерилізуйте банки і прокип’ятіть кришки.
гаряче варення Розкладіть по банках, загорніть кришки. Банки повністю остудіть при кімнатній температурі, укривши їх теплою ковдрою. Зберігайте варення в холодильнику або іншому прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Варення з ірги Варенье Джем з ірги Джеми