Частіше до ягід ірги додають малину, лимон або апельсини. Варення з цих фруктів виходить смачним і корисним. Ягоди ірги мають щільну структуру, тому перед приготуванням варення рекомендується помістити їх на кілька хвилин в окріп.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Ірга – 1,5 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Як почати готувати варення з ірги з апельсином? Ягоди ірги переберіть і промийте, перекладіть їх у друшляк, щоб стекла вода.

Апельсин помийте. Цедру потріть на дрібній тертці, м’якоть відокремте від білих перегородок і наріжте її.

Перекладіть ягоди ірги в каструлю, посипте їх цукром.

Залиште на 1,5-2 години. потім додайте цедру і м’якоть апельсина, поставте каструлю на плиту.

Готуйте варення на середньому вогні, доведіть його до кипіння, потім варіть протягом години, постійно помішуючи.

Попередньо стерилізуйте банки і прокип’ятіть кришки.

гаряче варення Розкладіть по банках, загорніть кришки. Банки повністю остудіть при кімнатній температурі, укривши їх теплою ковдрою. Зберігайте варення в холодильнику або іншому прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Варення з ірги Варенье Джем з ірги Джеми