Рекомендую приготувати смачне і рідке варення з ірги з яблуками. Варення є рідкісним і незвичним, тому що таку ягоду зустрінеш не часто. До недавнього часу я взагалі нічого не чула про цю ягоду, але знайома поділилася свіжою ягодою і рецептом варення.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яблука – 500 гр.
- Ірга – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 1 склянка
- Лимонний сік – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати варення з ірги з яблуками просто! Підготуйте необхідні інгредієнти для варення з ірги з яблуками. Ягоди ірги ретельно переберіть. Викладіть ягоди в сито або друшляк і добре промийте під холодною проточною водою. Залиште ягоди на деякий час, щоб зайва рідина скла.
Відміряйте необхідну кількість ягід.
Відміряйте необхідну кількість цукрового піску. Яблука ретельно вимийте і очистіть від шкірки і серцевини. Очищені яблука подрібніть за допомогою блендера. Повинно вийти пюре однорідної консистенції.
В глибоку ємність з товстим дном перекладіть яблучне пюре, чисті ягоди ірги. Додайте необхідну кількість цукрового піску.
Влийте необхідну кількість питної води.
Ретельно перемішайте. Поставте ємність на вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи до повного розчинення цукрового піску. Зменшіть вогонь.
Додайте лимонний сік. Кип’ятіть 5 хвилин на повільному вогні. Потім вимкніть і залиште на плиті повністю охолонути. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовці або на водяній бані. Банки повинні бути повністю сухими.
Поставте варення знову на повільний вогонь і варіть приблизно 5 хвилин після закипання.
З допомогою ополоника розлийте варення з ірги по стерильним банкам, добре закрутіть кришками. Потім перемістіть банки з варенням в темне прохолодне місце на зберігання. На наступний день, коли варення повністю охолоне, можна пробувати ароматне ласощі.
Приємного насолоди!
Варення Варення з ірги