Рекомендую приготувати смачне і рідке варення з ірги з яблуками. Варення є рідкісним і незвичним, тому що таку ягоду зустрінеш не часто. До недавнього часу я взагалі нічого не чула про цю ягоду, але знайома поділилася свіжою ягодою і рецептом варення.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яблука – 500 гр.
  • Ірга – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 1 склянка
  • Лимонний сік – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати варення з ірги з яблуками просто! Підготуйте необхідні інгредієнти для варення з ірги з яблуками. Ягоди ірги ретельно переберіть. Викладіть ягоди в сито або друшляк і добре промийте під холодною проточною водою. Залиште ягоди на деякий час, щоб зайва рідина скла.

Відміряйте необхідну кількість ягід.

Відміряйте необхідну кількість цукрового піску. Яблука ретельно вимийте і очистіть від шкірки і серцевини. Очищені яблука подрібніть за допомогою блендера. Повинно вийти пюре однорідної консистенції.

В глибоку ємність з товстим дном перекладіть яблучне пюре, чисті ягоди ірги. Додайте необхідну кількість цукрового піску.

Влийте необхідну кількість питної води.

Ретельно перемішайте. Поставте ємність на вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи до повного розчинення цукрового піску. Зменшіть вогонь.

Додайте лимонний сік. Кип’ятіть 5 хвилин на повільному вогні. Потім вимкніть і залиште на плиті повністю охолонути. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовці або на водяній бані. Банки повинні бути повністю сухими.

Поставте варення знову на повільний вогонь і варіть приблизно 5 хвилин після закипання.

З допомогою ополоника розлийте варення з ірги по стерильним банкам, добре закрутіть кришками. Потім перемістіть банки з варенням в темне прохолодне місце на зберігання. На наступний день, коли варення повністю охолоне, можна пробувати ароматне ласощі.

Приємного насолоди!

Варення Варення з ірги