Кабачок – це універсальний овоч, з якого можна приготувати салати, рагу, запекти його з овочами і м’ясом, а також приготувати смачне варення. Так як сам по собі кабачок має нейтральний смак, в процесі приготування варення ми рекомендуємо додати до кабачка лимон, він додасть варенню неповторний цитрусовий аромат і приємну кислинку.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з кабачків з лимоном? Для приготування варення можна використовувати як молоді, так і стиглі кабачки. Кабачки промиваємо, видаляємо плодоніжки і чистимо від шкірки. Якщо кабачок стиглий – вичищаємо з нього насіння.
Нарізаємо дрібними кубиками кабачок і кладемо в емальовану миску. Висипаємо в миску склянка цукру, перемішуємо і залишаємо на 1-2 години при кімнатній температурі, щоб з кабачка виділився сік. Потім миску з кабачками ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 5-7 хвилин. Знімаємо її з вогню і даємо варенню повністю охолонути. Потім з остиглого варення за допомогою шумівки або ополоника витягти весь кабачок, залишивши в мисці тільки сироп. Додаємо в миску цукор, що залишився, перемішати і ставимо миску на вогонь. Доводимо до кипіння і проварюємо 5-7 хвилин. Потім знімаємо з вогню й даємо сиропу повністю охолонути. Таким чином, в 2-3 підходу уварюють сироп до бажаної густоти.
Після того, як сироп повністю підготовлений, у нього відправляємо кабачок. Лимон ошпарюємо окропом, на дрібній тертці натираємо лимонну цедру, акуратно знімаючи тільки жовту частину. Потім чистимо лимон від білої прошарку, щоб вона не надавала варенню гіркоту, і нарізаємо м’якоть невеликими шматочками.
Додаємо лимон і цедру в варення, добре перемішуємо і ставимо миску на вогонь. Доводимо варення до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 5-7 хвилин. Після чого знімаємо з вогню. Гаряче варення розкладаємо в простерилізовані банки, закручуємо прокип’яченими кришками і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім варення прибираємо в темне прохолодне місце на зберігання.
Трохи варення ми залишили для дегустації. Заварюємо чашечку ароматного чаю і угощаемся. Приємного апетиту!
Варення з кабачків Варення з кабачків з лимоном Варенье Консервовані кабачки