В холодну пору року варення з кизилу лікують простудні захворювання, а також зміцнюють імунітет. Він впливає на організм не гірше малини. Тому так важливо зберегти в первозданному вигляді по можливості всі корисні сполуки в цих цілющих ягодах. На допомогу тут прийде приготування варення без варіння.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кизил – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,3 кг
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з кизилу без варіння? Ягоди повинні бути стиглими. Їх треба помити, викласти на папері одним шаром, і через добу вони потемніють і стануть м’якими.
Зрілі ягоди за допомогою товкачика для картопляного пюре перетерти через друшляк, не сито.
Кісточки викинути.
Відважити потрібну кількість пюре, додати цукровий пісок, перемішати. При бажанні для більшої однорідності можна пробити блендером. Залишити постояти на столі, перемішуючи, щоб цукровий пісок розчинився.
Десь через 40 хвилин варення можна фасувати.
Розлити варення з кизилу в простерилізовані банки, на поверхню можна всипати кілька столових ложок цукру, щоб зробити пробку, яка захистить продукт від псування. Закупорити банки і прибрати в льох.
Приємного апетиту!
Варення з кизилу Варення з кизилу без кісточки Кизил на зиму Королівське варення з абрикосів