Варення з абрикосів люблять всі. Щільні половинки фруктів можна використовувати для прикраси домашніх десертів. Для того, щоб фрукти зберегли свою форму їх варять в три підходи.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Абрикоси – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Як почати готувати варення з абрикосів половинками? Помийте абрикоси, залиште їх висихати на рушник, потім розріжте фрукти навпіл і видаліть кісточки.

В каструлю всипте цукор, додайте до нього 2 склянки води і зваріть солодкий сироп на повільному вогні. Після закипання додайте до нього фрукти. Кип’ятіть абрикоси в сиропі 1 хвилину, потім дайте їм настоятися 8-12 годин.

Акуратно злийте з абрикосів сироп, доведіть його до кипіння і знову залийте їм фрукти, проваріть 2-3 хвилини і залиште на 8-12 годин. При появі пінки, зніміть її.

повторіть Процедуру ще раз, в цьому випадку варіть фрукти до готовності, варення розлийте по стерилізованим банкам і закатайте. Зберігайте варення в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Абрикоси в сиропі на зиму Абрикоси в сиропі часточками без стерилізації на зиму Абрикоси в сиропі часточками на зиму Варення з абрикосів без кісточок на зиму Королівське варення з абрикосів