Варення-п’ятихвилинка з кизилу готується дуже швидко, і тому в ньому зберігається максимум вітамінів. Його можна їсти не тільки для задоволення, але при застуді використовувати в якості натурального жарознижуючий засіб.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кизил – 2000 гр.
  • Цукор-пісок – 2000 гр.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з кизилу п’ятихвилинку. Ягоди переберіть, обірвіть хвостики і добре помийте, обсушити на паперових рушниках.

Зваріть цукровий сироп. У каструлю всипте цукор, влийте воду, перемішайте і поставте на плиту. На невеликому вогні доведіть сироп до кипіння, варити 5-8 хвилин.

Всипте в сироп ягоди, проваріть варення 5 хвилин. Пінку, яка утворюється на поверхні, акуратно знімайте ложкою. По закінченню 5 хвилин знімайте каструлю з плити і остудіть варення при кімнатній температурі.

Потім знову поставте варення на вогонь, доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин, охолодіть і третій раз проваріть варення 5 хвилин після кипіння.

Банки і кришки заздалегідь стерилізуйте. Після третього кип’ятіння гаряче варення розкладіть по банках і закатайте кришки. Банки з варенням з кизилу укутайте в теплу ковдру, залиште остигати при кімнатній температурі. Після охолодження, перемістіть варення у прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Варення Варення з кизилу Варення з кизилу з кісточкою Кизил на зиму