Варення з кизилу з апельсином – вірменське ласощі, що не зможе залишити байдужим навіть найдосвідченішого гурмана. Варто відзначити, що таке варення має особливий секрет готування: воно вариться в кілька підходів. І тому воно зберігає максимальну кількість вітамінів, які містяться в кизилі. А в поєднанні з апельсином рівень корисності варення стає ще більше.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кизил – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Апельсин – 2 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з кизилу з апельсином. В першу чергу необхідно перебрати кизил, потім залити її холодною водою з додаванням столової ложки соди і залишити на кілька годин. Після цього ретельно прополіскуємо ягоду чистою водою і відправляємо в каструлю або іншу ємність з товстим дном.
Наступний крок – ягоду необхідно засипати цукром і чекаємо ще дві години. А це час кизил повинен пустити сік, який стане одним з компонентів для сиропу.
Моєму апельсин, нарізаємо його великими шматками, а потім подрібнюємо за допомогою блендера. Отриману масу з’єднайте з кизилово-цукровою масою, все ретельно перемішуємо і ставимо на слабкий вогонь. Варення потрібно довести до кипіння, після цього зняти з вогню і повністю остудити. Далі знову відправляємо варення на слабкий вогонь і ще раз доводимо до кипіння. У процесі варіння при необхідності знімаємо з варення пінку.
Готове варення акуратно перемішуємо, а потім розливаємо в чисті сухі банки і відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Варення Варення з кизилу Варення з кизилу з кісточкою