Варення з лісової полуниці з плодоніжками – це справжнє королівське ласощі. Приготоване з плодоніжками, воно краще зберігає корисні властивості цієї неймовірної ягоди. Варення виходить дуже запашним і ароматним, а чаювання – чистим насолодою. Не забудьте заготовити таке ласощі на зиму!


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Суниця – 4 ст.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Лимонна кислота – 1 гр.
  • Вода – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з лісової полуниці з плодоніжками на зиму. Зібрану ягоду перебираємо, очищаючи від гілочок і іншого сміття. Моєму її і даємо підсохнути.

Висипаємо лісову суницю в каструлю, а зверху засипаємо цукром. Лимонку розводимо в 2 ложках води і додаємо до ягід.

Даємо ягоді настоятися пару годин або ж залишаємо на ніч, щоб вона пустила сік.

Тепер каструлю ставимо на розігріту плиту і варимо 5 хв. Зверху на варення утворюється пінка, її треба прибрати. У такому вигляді залишаємо варення на добу. Повторно ставимо варення на плиту і довариваем його до готовності.

Тепер розливаємо варення по стерилізованим банкам і закатуємо.

Варення вийшло просто смакота! Приємного апетиту!

Варення з земляники Варенье