Варення з малини можна приготувати і без варіння: така сира заготівля буде містити максимум вітамінів і корисних речовин. А щоб консистенція варення була цікавішою, пропонуємо подрібнювати ягоди не повністю, а частину залишити цілими.
Інгредієнти: на 1 л.
- Малина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Як почати готувати варення з малини без варіння з цілими ягодами на зиму? Малину перед приготуванням не моєму. Особливу увагу приділяємо підготовці ягід: їх ретельно перебираємо, сміття, жучків, будь-які дефектні примірники видаляємо.
Підготовлені ягоди викладаємо в об’ємну миску, засипаємо цукром-піском.
Мнемо малину з цукром. Можна робити це руками або дерев’яною товкачкою. Якщо хочете отримати варення з цілими ягодами, краще м’яти руками.
Отриману масу накриваємо чистим рушником і залишаємо на вісім-десять годин, щоб все кристалики цукру розчинилися.
Після цього розкладаємо сире варення з сухим чистим простерилизованным банкам і закриваємо сухими чистими, стерильними кришками. Прибираємо на зберігання в холодильник.
Смачного!