Варення з малини через м’ясорубку відноситься до категорії «холодного» варення і є самим популярним і зручним способом заготівлі малини. Для нього краще взяти ягоду зі своєї ділянки або придбану у знайомих, адже ягода з ринку може бути з «хімією». Мити малину перед заготівлею небажано: мокра малина швидко починає бродити.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Як почати готувати варення з малини через м’ясорубку? Ягоди малини ретельно і акуратно переберіть, видаляючи весь дрібний сміття. Потім очистіть малину від чашолистків. Якщо ягода не зовсім чиста, то промийте її холодною водою і обов’язково просушіть на рушник.

Підготовлені ягоди малини помістіть в каструлю або велику миску і засипте розрахованим кількістю цукру. Кількість цукру зменшувати не треба, інакше малина забродить. Цукор можна замінити цукровою пудрою, яка швидше розчиниться в варення.

Малину і цукром залиште на 2 години. За цей час цукор частково розчиниться, і ягода дасть багато соку.

Потім малину разом з сиропом перекрутіть на м’ясорубку з дрібною решіткою. Отримане малинове пюре залиште на 5 годин при домашньої температурі. Це час потрібно для повного розчинення цукру.

Будь-яким способом стерилізуйте банки і кришки. Готове варення розлийте по банках. Поверх варення насипте трохи цукру і баночки щільно закупорьте. Це ласощі зберігайте тільки в холодильнику.

Вдалих заготовок!

Варення Малина без варіння з цукром на зиму Малина з цукром для зберігання в холодильнику Малина протерта без варіння з цукром на зиму