Варення з лісових ягід – ароматне, яскраве, смачне. Пропонуємо зварити його методом п’ятихвилинки – ласощі збереже в собі корисні вітаміни. Саме трудомістке в процесі приготування такого варення – це перебрати і очистити ягоди. Приготування і фасування багато часу не займе.


Інгредієнти: на 0.75 л.

  • Чорниця – 500 гр.
  • Суниця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з суниці і чорниці на зиму, чорницю перебираємо від випадкового сміття, видаляємо залишилися плодоніжки. Ретельно промиваємо і даємо вологи добре стекти.

Аналогічно обробляємо суницю. Чашолистки обов’язково обриваємо.

В посуд для варіння варення поміщаємо оброблені ягоди, засипаємо їх цукром, перемішуємо. Ставимо сировину на плиту і нагріваємо при помішуванні до виділення соку. Після цього вогонь можна збільшити і швидко довести масу до кипіння. З моменту закипання варимо варення п’ять хвилин і знімаємо з плити.

Банки і кришки ретельно промиваємо і стерилізуємо будь-яким звичним способом.

Розкладаємо гаряче варення в сухі стерильні банки і герметично закатуємо кришками. Після охолодження прибираємо заготовку на зберігання в холодильник.

Приємного апетиту!

Варення Варення з суниці Варення з чорниці на зиму Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму