Такий ягідний дует неймовірно ароматний, гарний і повний вітамінів. Малина солодше, ніж смородина, і цілком врівноважує її кислинку, особливо з урахуванням доданого цукру. В рецепті пропонуємо використовувати однакову кількість малини і смородини – у такій пропорції смак заготовки виходить збалансованим, а колір – насиченим і яскравим. Звісно, пропорції можна міняти – результат все одно буде смачним.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- чорна Смородина – 1 кг
- Малина – 1 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
Процес приготування:
Готувати варення з малини і смородини на зиму просто! Малину перебираємо від випадкового сміття. Ягоди порціями промиваємо під струменем проточної води. Промиту малину розсипаємо по рушникові і даємо їй обсохнути.
Чорну смородину також перебираємо, гілочки і листя викидаємо. Промиваємо ягоди від забруднень і також даємо їм добре обсохнути після промивання.
В посуд для варіння варення поміщаємо підготовлену малину, обсохшую смородину і засипаємо ягоди зазначеною кількістю цукрового піску. Даємо ягодам постояти при кімнатній температурі приблизно годину-дві, щоб виділився сік.
Після закінчення зазначеного часу ягідно-цукрову масу перемішуємо і ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння при періодичному помішуванні.
Після закипання варимо варення тридцять-сорок хвилин. Утворюється знімаємо пінку. Не забиваємо помішувати, щоб маса не пригоріла.
Готове гаряче варення фасуємо за попередньо простерилизованным сухим банкам і закорковуємо сухими стерильними кришками. Закритим банкам з варенням даємо повністю охолонути і потім прибираємо їх на зберігання в темне прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Варення з малини Варення з чорної смородини Малина на зиму Чорна смородина на зиму