Давайте з вами трохи поекспериментуємо: приготуємо варення з не зовсім звичайного для нас поєднання ягід – малини та вишні. Ароматна і солодка малина доповнить трохи кислий смак вишні і в результаті у нас вийде варення з новим приголомшливим смаком, яке відкриє для вас новий смак варення і не залишить вас байдужими. Отже, приступимо!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Вишня – 1 кг
- Малина – 400 гр.
- Цукор-пісок – 1,4 кг
- Вода – 900 мл.
Процес приготування:
Як приготувати варення з малини та вишні? Вишні перебираємо, видаляємо плодоніжки, кладуть у друшляк і промиваємо прохолодною водою. Залишаємо ягоди в друшляку, щоб стекла вода. Потім за допомогою шпильки, спеціальної машинки або зручним для вас способом видаляємо з ягід кісточки. Малину викладаємо в друшляк, промиваємо під проточною водою і залишаємо в друшляку на 10-15 хвилин, щоб стекла вода.
В каструлю з товстим дном наливаємо воду, додаємо цукор і ставимо каструлю на вогонь. Помішуючи доводимо сироп до кипіння і знімаємо з вогню.
У гарячий сироп викладаємо ягоди і залишаємо на 4-5 годин при кімнатній температурі.
Після того, як сироп з ягодами повністю охолов, ставимо каструлю на повільний вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо 5-6 хвилин. Після чого знімаємо з вогню і залишаємо остигати на 4 години при кімнатній температурі.
Через 4 години каструлю з варенням знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо варення до загустіння.
Гаряче варення розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо прокип’яченими кришками і перевертаємо банки догори дном. Залишаємо варення до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо в темне прохолодне місце на зберігання.
Варення Варення з вишні Варення з малини Вишня з цукром на зиму Вишня на зиму Малина на зиму