Варення з кавуна і дині – незвичайне, але дуже смачне поєднання. Його можна використовувати як прошарок для тортів або начинку для круасанів. Таке варення не залишить нікого байдужим і поверне вас на мить в літо.
Інгредієнти: 1.25 л.
- М’якоть кавуна – 750 гр.
- Диня – 750 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Готувати варення з м’якоті кавуна і дині легко! Диню промиваємо, очищаємо від насіння і шкірки. М’якоть нарізаємо кубиками і перекладаємо в каструлю
Кавун також промиваємо, зрізаємо шкірку і видаляємо насіння. Нарізаємо кубиками м’якоть і відправляємо до дині.
Засипаємо кавун з динею цукром і залишаємо на пару годин, щоб з’явився сік.
Вичавлюємо з лимона сік і натираємо цедру. Додаємо їх до кавуна і дині. За бажанням можна додати корицю або гвоздику.
Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Проварюємо 10-15 хвилин, знімаємо каструлю з плити і даємо варенню охолонути. Проварюємо варення ще 2 рази, і повністю охолодити.
Перебиваємо варення блендером в однорідну масу, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Гаряче варення розливаємо по банках, попередньо їх простерилізований і закриваємо кришками. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо рушником і даємо повністю охолонути.
Варення Варення з кавуна Варення з м'якоті кавуна