Варення-п’ятихвилинки популярні своєю практичністю. Приготувати ароматну ягідне ласощі можна за неймовірно короткий час. Таке варення можна заготовити на зиму, а після подавати до чаю і випічці.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 5 ст.

Процес приготування:

Готувати варення з чорниці п’ятихвилинка на зиму легко! Ретельно перебираємо ягоди, промиваємо від усіх дрібних забруднень. Чистий чорницю відкидаємо друшляк, залишаємо і даємо повністю воді стекти.

Викладаємо чисту чорницю в каструлю, засипаємо цукром. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Після готуємо на повільному вогні 5 хвилин. Варення постійно перемішуємо, за необхідності знімаємо пінку.

Знімаємо швидке варення з вогню і консервуємо. Розливаємо продукт у попередньо простерилізовані банки.

Закриваємо банки кришками, перевертаємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі.

Готове варення подаємо до випічці або чаю. Приємного апетиту!

Варення Варення з чорниці на зиму Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму