дуже Смачне варення з м’якоті кавуна збереже всі корисні властивості, які так необхідні у холодні зимові дні, а в негоду подарує вам неповторний смак літа.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- М’якоть кавуна – 500 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з м’якоті кавуна на зиму, підготуємо кавун, його необхідно помити, зрізати тверду кірку і дістати насіння.
Далі нарізаємо кавун невеликими кубиками і відправляємо в каструлю.
Засипаємо кавун цукром і залишаємо на пару годин, щоб з’явився сік. Також можна поставити кавун з цукром на ніч у холодильник, щоб не витрачати час на очікування.
Ставимо масу на маленький вогонь і варимо протягом 15 хвилин. Суміш необхідно постійно помішувати, щоб цукор не пригорів. Даємо охолонути і ставимо варитися ще раз на 15 хвилин. Знову остуджуємо і проварюємо варення ще раз протягом 15 хвилин.
Перед тим, як розливати варення по банках, їх необхідно простерилізувати, зробити це можна в духовці або просто обдати банки окропом. Гаряче варення заливаємо в банки і закручуємо кришкою до упору з допомогою ручної закаточной машинки. Варення зберігається 3 роки в прохолодному і темному місці, наприклад на антресолі або льосі.
Смачного!