Незвичайне і напрочуд смачне варення з м’якоті кавуна. Готується воно, до речі, в мультиварці, що дозволяє не стежити за приготуванням, годинами біля плити.


Інгредієнти: на 1 л.

  • М’якоть кавуна – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з м’якоті кавуна в мультиварці. Отже, для початку підготуємо всі. Помиємо кавун і лимон. З лимона видавимо лимонний сік.

Зріжемо з кавуна шкірку і наріжемо шматочками. Також необхідно видалити насіння.

Всипаємо в миску з кавуном цукор і перемішуємо.

Накриваємо кавун з цукром рушником і залишаємо його на столі. Це необхідно для того, щоб виділився кавуновий сік.Перекладаємо кавун в каструлю і варимо в режимі «гасіння» 20 хвилин. Далі включаємо режим «варка» і залишаємо ще на 2 години, після чого вливаємо лимонний сік, додаємо ванілін і ставимо гаситися ще на 20 хвилин.

Перекладаємо варення в глибоку миску і даємо охолонути.

Перебиваємо варення блендером до однорідної маси.

Перебитое варення переливаємо назад в каструлю і тушкуємо ще хвилин 20, не закриваючи кришку. Варення необхідно помішувати.

Гаряче варення переливаємо в заздалегідь простерилізовані банки, закручуємо простерилизованными кришками і закутуємо рушником до повного охолодження.

Варення готове! Приємного чаювання!

Варення з кавуна Варення з кавуна з лимоном Варення з м'якоті кавуна Кавун на зиму в банках