Таке ласощі називається «кавуновий мед». Їм можна замінювати звичайний мед при приготуванні, наприклад, випічки. Також це ідеальне ласощі для тих, хто стежить за фігурою або просто не вживає цукор.


Інгредієнти: на 2 л.

  • М’якоть кавуна – 4 кг
  • Цедра апельсина – 3 ст. л.
  • Кориця – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з кавуна без цукру. Підготуємо кавун, чим солодший він буде, тим солодше вийде варення. Промиваємо кавун, зрізаємо шкірки, нарізаємо шматочками м’якоть і видаляємо кісточки.

Перекладаємо шматочки кавуна в каструлю і ставимо на самий маленький вогонь. Варимо протягом 20 хвилин, постійно помішуючи дерев’яною ложкою, щоб кавун не пригорів.

Додаємо до кавуна цедру апельсина з корицею і перемішуємо. Так як в нашому рецепті немає цукру, то цими добавками ми як би «підтінюємо» смак кавуна. Також можна додати гвоздику, імбир або будь-які інші спеції, все на Ваш смак.

Перетираємо кавун до стану кашки і варимо до загустіння. Час варіння залежить від того, наскільки водянистий кавун.

Консистенція готового варення повинна бути схожа на густу сметану або мед. Варення розливаємо ще гарячим, по простерилизованным банкам і закручуємо кришками з різьбою.

Приємного чаювання!

Варення Варення з кавуна Варення з м'якоті кавуна Кавун на зиму в банках