Так, як сама по собі м’якоть кавуна не володіє яскравим і насиченим смаком, вона добре поєднується з іншими ягодами і фруктами. Краще брати контрастують за смаком інгредієнти, як кислуватий апельсин.
Інгредієнти: на 1 л.
- М’якоть кавуна – 1 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Лимонна кислота – 4 гр.
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Як приготувати варення з м’якоті кавуна з апельсином? Кавунову м’якоть відокремте від кірок, щоб залишилося якомога менше білої прошарку, наріжте невеликими кубиками і по можливості, видалити всі кісточки.
Складіть кавунові кубики в сотейник і засипте цукром. Злегка перетрясите вміст каструлі, щоб цукор прокидався вглиб, і приберіть в холодильник на кілька годин, щоб виділився сік з м’якоті, а кристали цукру розчинилися.
Апельсини очистіть від шкірки, поділіть на часточки і наріжте невеликими кубиками. За бажанням з часточок зчистите шкірку, щоб вона не заважало в готовому варення.
Поставте сотейник, з м’якоттю кавуна на плиту, додати апельсин і на маленькому вогні доведіть сік до кипіння. Постійно помішуйте фрукти, щоб цукор розтав рівномірно і нічого не пригоріло. Варіть суміш протягом 5-7 хвилин, потім зніміть з вогню і залиште до повного охолодження, на це піде близько 8 годин. Потім потрібно закип’ятити і остудити варення ще мінімум два рази. При останньому кип’ятінні додайте лимонну кислоту і ретельно перемішайте.
Готове варення розкладіть по креманках або загорніть в попередньо пастеризовані банки, якщо хочете зберегти десерт на зиму.
Смачного!