М’якоть кавуна засипають цукром і заливається водою. Виділилася сік перелити в каструлю і доводиться до кипіння. Далі туди додається лимонний сік і шматочки кавуна. Все вариться близько 20 хвилин, після чого переливається в простерилізовані банки.
Інгредієнти: на 1 л.
- М’якоть кавуна – 400 гр.
- Вода – 0.5 склянки
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Як приготувати варення з не зрілого кавуна? Кавун ретельно вимиваємо під проточною водою. Нарізаємо м’якоть невеликими шматочками і видаляємо кісточки.
Перекладаємо нарізану м’якоть у відповідну ємність, засипаємо її половиною цукрового піску і заливаємо водою. Даємо постояти, щоб кавун почав пускати сік.
Далі зливаємо одержаний сік в глибоку каструлю. Всипаємо цукор, що залишився і добре все перемішуємо.
Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо до кипіння. Далі зменшуємо нагрівання і варимо до тих пір, поки сироп не почне густіти. Періодично помішуємо.
Додаємо сік цілого лимона і ще раз перемішуємо.
Тепер відправляємо в отриманий сироп нарізаний кавун. Доводимо варення до кипіння на середньому вогні, потім зменшуємо його і варимо 20-25 хвилин. Знімаємо утворюється пінку і періодично помішуємо.
Знімаємо каструлю з плити і даємо варенню настоятися протягом кількох годин. Після повного охолодження повертаємо його на повільний вогонь і варимо ще близько півгодини до повної готовності, часто помішуючи.
Розливаємо варення по заздалегідь простерилизованным банкам і закатуємо кришками. Перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження. Тепер відправляємо його в слушний для зберігання місце. Використовуємо варення в готуванні або вживаємо в чистому вигляді. Приємного апетиту!
Варення з кавуна з лимоном Варення з м'якоті арбуза Варенье