Ділимося з вами чудовим рецептом приготування ожинового джему. У процесі приготування ми подрібнюємо ягоди блендером, тому структура джему виходить густою і однорідною. Такий джем зручно використовувати в якості наповнювача в випічку, соусу до млинців або сиру.


Інгредієнти: на 0.9 л.

  • Ожина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування джему з ожини на зиму. Ожину перебираємо від гілочок і листя. Кладемо в друшляк і промиваємо під струменем прохолодної проточної води. Залишаємо ягоди в друшляку, щоб вони стекли від води.

Ожину кладемо в миску і засипаємо цукром. Залишаємо ягоди при кімнатній температурі на 1-1,5 години, щоб ягоди пустили сік.

Після того, як з ягід виділився сік, подрібнюємо ягоди за допомогою заглибного блендера в пюре (якщо немає блендера – можна прокрутити ягоди через м’ясорубку).

Ожинове пюре перекладаємо в емальовану каструлю і ставимо на повільний вогонь. Доводимо джем до кипіння, після чого знімаємо піну, яка утворилася. Варимо джем 20-30 хвилин в залежності від бажаної густоти, при цьому не забуваємо постійно помішувати його дерев’яною ложкою, щоб джем не пригорав до дна.

Поки вариться джем, ми підготуємо банки: промиваємо їх питною содою, добре споліскують теплою проточною водою і ставимо в духовку. Стерилізуємо банки при 110 градусах 5-7 хвилин. Готовий гарячий джем розподіляємо по банкам, закриваємо прокип’яченими кришками, ставимо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого прибираємо варення в прохолодне темне місце на зберігання.

Варення з ожини Джем з ожини Джеми Ожина на зиму