Варення з однієї ожини зазвичай без особливого смаку і нудотно-солодке. Апельсин додасть ежевичному варенню незвичайний і новий смак і аромат. У цьому рецепті пропонується зварити ожину в апельсиновому соку.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ожина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Апельсин – 3 шт.

Процес приготування:

Готувати варення з ожини з апельсином просто! Ягоди ожини переберіть, промийте і на 5 хвилин залийте окропом, після чого ожина краще розкриє свій смак. Потім ягоди просушіть на паперовому рушнику.

Апельсини добре промийте і будь-яким способом відіжміть апельсиновий сік.

Підготовлену ожину покладіть в посуд для варіння варення. Залийте її апельсиновим соком і насипте розраховане кількість цукру. Ожину в соку залиште на 3 години для настоювання. Ягоди не перемішуйте.

Потім посуд з ожиною поставте на маленький вогонь, щоб цукор повністю розчинився. Доведіть варення до кипіння і варіть 10-15 хвилин від початку кипіння, також не перемішуючи його, щоб ягоди залишилися цілими.

Гаряче варення розлийте в стерильні баночки і відразу закатайте. Охолоджене варення з ожини з апельсином перенесіть на зберігання.

Вдалих заготовок!

Варення Варення з ожини Ожина на зиму