Любителям нестандартних десертів пропонується зварити грушеве варення з лимоном. Це вишукане бурштинове ласощі з прозорими шматочками груші і лимона не даремно називають «царським». Для самого смачного варення візьміть грушу твердих осінніх сортів.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Груша – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати грушеве варення з лимоном на зиму легко! Лимон ретельно і з допомогою щіточки помийте. Потім наріжте його на тонкі чверть кружечки. В будь-якому посуді закип’ятіть воду (1 склянка) і поваріть в ній нарізаний лимон протягом 5 хвилин. Потім лимонні часточки шумівкою вийміть з відвару.

лимонний відвар насипте вказане в рецепті кількість цукру і розмішайте до повного розчинення. Лимонно-цукровий сироп доведіть до кипіння і зніміть пінку з поверхні.

Груші помийте, очистіть від шкірки і насіннєвих коробочок і наріжте їх на шматочки довільної форми.

Нарізані груші помістіть в посуд для варіння варення, покладіть до них скибочки лимона і залийте киплячим сиропом. Залиште груші в сиропі на 1,5 години для настоювання.

Після закінчення цього часу посуд з грушами і лимоном поставте на плиту і варіть на середньому вогні протягом 1 години. Під час варіння знімайте з поверхні пінку і варення перемішувати дерев’яною ложкою. Потім вимкніть вогонь і протягом 30 хвилин варення трохи охолодіть. Потім повторно поваріть варення на невеликому вогні ще 1 годину. Гаряче грушеве варення з лимоном розлийте у заздалегідь простерилізовану баночки і герметично закупорьте. У вас повинно вийти дуже смачно.

Вдалих і смачних заготовок!

Варення Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів