Сьогодні представляю вашій увазі рецепт варення з жовтих слив з апельсином. Сливове варення, виготовлене з додаванням апельсина – це приголомшливо смачна заготівля на зиму, яка містить велику кількість вітамінів і корисних речовин, які зберігають сливи навіть після термічної обробки. У процесі варіння сливи виділяють пектин, який надає варенню густу консистенцію після охолодження. Оскільки перед початком приготування ми протираємо сливи через сито, консистенція варення виходить ніжною і однорідною, без шкірки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • жовта Слива – 4 кг
  • Цукор-пісок – 2,5 кг
  • Вода – 1 склянка
  • Апельсин – 2 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з жовтих слив з апельсином. Для приготування варення ми відбираємо стиглі жовті сливи, у яких кісточка добре відділяється. Кількість злив у рецепті зазначено вже в очищеному вигляді. Промиваємо сливи під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб стекла вода. Після чого гострим ножем розрізаємо сливи навпіл, видаляємо кісточки. Очищені сливи викладаємо в друшляк і протираємо їх дерев’яною ложкою, щоб позбутися від шкірки.

Апельсини промиваємо під проточною водою, обсушуємо рушником і розрізаємо на кілька частин. Видаляємо кісточки і подрібнюємо апельсини на блендері разом з шкіркою.

Цукор, апельсини і воду з’єднуємо в емальованому тазі або жароміцної ємності, перемішуємо і ставимо на середній вогонь. Доводимо сироп до кипіння і проварюємо до загустіння, не забуваючи періодично помішувати.

загустілий сироп відправляємо протерті сливи, перемішуємо, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 30-40 хвилин, не забуваючи постійно помішувати.

Готове варення повинно придбати густу консистенцію. Не забувайте, що після охолодження він загусне ще більше.

Готове гаряче варення розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо прокип’яченими кришками і перевертаємо банки догори дном, закутуємо їх махровим рушником. Залишаємо варення до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо його на зберігання в темне прохолодне місце.

Варення Варення з жовтої сливи Варення з слив Варення зі слив з апельсином Сливи на зиму