З чого тільки не варять варення з кульбаб, з молодих соснових шишок, з кавунових кірок, з апельсинової шкірки і ще багато чого. Я хочу поділитися незвичайним рецептом варення з пелюсток троянд.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Пелюстки троянд – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода – 70 мл
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з пелюсток троянд? Зберіть квіти троянд на власному дачному ділянці.

Акуратно відокремте пелюстки від квіток і викладіть на сито.

Через сито просеется сміття і комахи, якщо раптом потрапили в квіти.

Таку процедуру проробіть з усіма квітами і зважте пелюстки, скориставшись кухонними вагами.

Пелюстки перекладіть в металевий посуд з товстим дном. Всипте половину необхідної кількості цукрового піску і половину чайної ложки лимонної кислоти.

Руками розітріть пелюстки з цукровим піском і лимонною кислотою, щоб виділився сік.

Розтерті пелюстки накрийте кришкою і залиште приблизно на 10-12 годин.

Висипте в ємність з товстим дном залишився кількість цукрового піску і залийте питною водою, добре перемішайте. Поставте ємність на повільний вогонь. Доведіть сироп до кипіння.

Викладіть розтерті пелюстки троянд в готовий цукровий сироп. Варіть варення 15-20 хвилин.

А потім зніміть гарне варення з вогню. Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі.

Обережно гаряче варення розлийте по стерильним банкам і закрутіть закручуються кришками. Банки з варенням з пелюстків троянд переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім банки з варенням переверніть і перемістіть прохолодне темне місце на зберігання. Залишки ароматного варення обов’язково спробуйте.

Приємного насолоди!

Варення з пелюсток роз Варенье