Яблука ретельно промиваються і в них робляться проколи дерев’яною шпажкою. Потім вони варяться в два підходу в цукровому сиропі і розливаються по простерилизованным банкам. Виходить дуже смачне і бурштинове варення.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Ранетки – 1.5 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг
  • Вода – 1.5 склянки

Процес приготування:

Готувати варення з ранеток на 2-х літрову банку на зиму легко! Яблука ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на рушник і проколюємо з допомогою дерев’яної шпажки або вилки, робимо проколи у кількох місцях. Якщо пропустити цей крок, то шкурка порветься під час варіння.

Відправляємо яблука в миску чи каструлю і заливаємо їх водою таким чином, щоб ранетки були повністю нею покриті. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо протягом 5 хвилин, після чого виймаємо яблука з допомогою шумівки і заливаємо їх холодною водою.

Приступаємо до приготування сиропу. У глибоку ємність засипаємо цукровий пісок і заливаємо його питною водою. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Варимо ще пару хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.

Відправляємо в отриманий сироп ранетки і варимо протягом 15 хвилин. Періодично знімаємо піну, що утворюється.

Знімаємо каструлю з варенням з плити і даємо постояти близько 2.5 годин. Через це час, повертаємо все на вогонь, доводимо до сильного кипіння і варимо на невеликому вогні протягом 15 хвилин, злегка помішуючи.

Вимикаємо плиту і розливаємо гаряче варення в дволітрові банки. Закручуємо їх металевими кришками, закутуємо в ковдру і даємо охолонути до кімнатної температури. Відправляємо в темне прохолодне місце для зберігання. Дістаємо варення взимку і подаємо до столу разом з чаєм. Приємного апетиту!

Варенье