Рожеве варення – рідкісний делікатес, який відомий ще споконвіку. За допомогою цього цілющого продукту лікували безліч захворювань ротової порожнини, дихальних шляхів і шлунково-кишкового тракту. Варення, виготовлене з пелюсток троянд з медом замість цукру збільшує користь від продукту у багато разів. Ми пропонуємо вам приготувати хоча б маленьку баночку цього делікатесу на майбутнє.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Пелюстки троянд – 200 гр.
- Мед – 200 мл
Процес приготування:
Як почати готувати варення з пелюсток троянд з медом? Зберіть рожеві бутони і зніміть пелюстки, перебираючи їх. Пелюстки акуратно промийте і дайте їм злегка обсохнути.
В мисочку відправте половину пелюсток і влийте трохи меду, акуратно перемішуючи інгредієнти дерев’яною лопаткою.
Знову введіть залишилися пелюстки і залишився мед, акуратно перемішайте, приминаючи троянду. Пелюстки повинні зменшитися в об’ємі. Мисочку поставте на вогонь і проваріть буквально до закипання.
Варення покладіть в невелику стерильну баночку і герметично закупорьте, дозвольте баночці охолонути. Зберігати заготівлю краще всього в холодильнику, так як сильно уварювати це варення не можна.
Готове варення з меду і троянди можна подавати до злегка остившему чаю, щоб продукт остаточно не втратив свої корисні властивості. Плаваючі в чаї пелюстки піднімуть настрій і зроблять чаювання розкішним і корисним.
Варення з пелюсток роз Варенье