Варення з полуниці можна заготовити на зиму і без додавання цукру. Тим, що стежить за калоріями, таке варення доведеться дуже до смаку. Все, що потрібно для цієї заготовки – це, власне, полуниця, банку з кришкою і трохи зусиль. Аромат ягоди і її натуральний смак повністю зберігаються, немає зайвої солодощі. Така полуниця хороша і сама по собі, і в якості добавки в різну випічку.
Інгредієнти: на 0.2 л.
- Полуниця – 600 гр.
Процес приготування:
Готувати варення з полуниці без цукру легко! Полуницю для такої заготовки потрібно вибирати добірну, без дефектів, приблизно однакового розміру.
Ягоду ретельно миємо проточною водою, щоб змити всю пил та інші забруднення. Чашолистки відокремлюємо.
Банку і кришку попередньо потрібно обов’язково простерилізувати. У підготовлену банку викладаємо ягоди полуниці досить щільно, оскільки вони ще осядуть.
В каструлю більшого обсягу наливаємо воду, на дно кладемо рушник, а на нього встановлюємо банку з полуницею. Вода повинна доходити до 2/3 висоти банки. Ставимо каструлю на плиту.
Доводимо воду в каструлі до закипання і підтримуємо кипіння протягом півгодини.
Після закінчення зазначеного часу акуратно дістаємо банку і відразу скачуємо її кришкою.
Перевертаємо банку догори дном для перевірки герметичності, в такому положенні закутуємо її ковдрою і даємо їй повільно охолонути. Зберігаємо варення в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Варення з полуниці Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Варенье Заготовки з полуниць на зиму