Мультиварка допоможе вам приготувати полуничне варення, яке буде відрізнятися від звареного на плиті. Ягоди в такому варення залишаться цілими і красивими, а сироп буде прозорим і з насиченим рубіновим кольором. Багато варення в мультиварці не звариш, та й воно не виходить густим, але ці недоліки компенсує смак десерту. В мультиварці «Панасонік» варення з полуниці готується на програмі «Гасіння».


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати варення з полуниці в мультиварці Панасонік легко! Підготуйте полуницю для варіння варення: видалити чашолистки, ягоди промийте і обсушіть кухонним рушником. Потім перекладіть їх у мультічашу і засипте розрахованим кількістю цукру. Більша кількість ягід і цукру не беріть, так варення піниться і може зіпсувати вашу помічницю. Вода до варення не додається.

Кришку «Панасоніка» закрийте і увімкніть програму «Тушкування» на час за замовчуванням. У цій моделі він становить 1 годину. Через 30 хвилин від початку програми відкрийте кришку і зніміть пінку з поверхні варення.

За цей час будь-яким способом стерилізуйте баночки для заготівлі і прокип’ятіть кришки.

Після сигналу про завершення програми відкрийте кришку і дайте варенню постояти деякий час.

Потім розлийте його в підготовлені банки, герметично закупорьте і після охолодження перенесіть в місце зберігання.

Смачних і вдалих заготовок!

Варення з полуниці в мультиварке Варенье Полуниця в сиропі на зиму Полуниця у власному соку з цукром на зиму