Полуничне варення – це дивовижне ласощі! Багато хто з нетерпінням чекають літньої пори, щоб почати заготовки з полуниць на зиму. Вашій увазі представлений рецепт варення з полуниці з додаванням агар-агару. Таке варення виходить густим, тягучим і неймовірно смачним. Полуничне варення – ідеальний десерт до домашнього чаювання!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Агар-агар – 1,5 ч. л.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Як почати готувати варення з полуниці з агар-агаром? Полуницю перебираємо, оглядаємо, видаляємо плодоніжки. Потім промиваємо ягоди під проточною водою, відкидаємо на друшляк, щоб пішла зайва рідина. Якщо є достатньо великі ягоди, можна розрізати їх навпіл.

Поміщаємо полуницю в ємність, присипаємо цукром-піском і акуратно перемішуємо. Залишаємо ягоди на 2 години, щоб вони пустили сік.

Агар-агар необхідно розвести водою, щоб він набух.

Через деякий час ємність з полуницею ставимо на помірний вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо ягідну масу ще протягом 15 хвилин.

Образовывающуюся в процесі варіння необхідно знімати пінку.

після цього додаємо в ємність з вмістом підготовлений агар-агар. Варення готуємо ще 5 хвилин, весь час перемішуючи.

Розливаємо гаряче варення по стерилізованим ємкостей, закриваємо кришками. Залишаємо остигати варення в перевернутому стані, потім переміщаємо його на зберігання в прохолодне місце.

дуже Ароматне і смачне ласощі у вигляді полуничного варення готове!

Приємного вам чаювання!

Варення Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Заготовки з полуниць на зиму Полуниця в сиропі на зиму