Варення з малини без кісточок – мрія кожної господині! У даному рецепті описаний простий спосіб приготування малинового ласощі. Варення з малини цінується за свій неповторний смак і аромат, а також за корисні властивості. Зварити малинове варення без кісточок і при цьому зберегти його корисність можна! Читайте рецепт і виконайте описані в ньому кроків.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимонна кислота – 10 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати малинове варення без кісточок? Переберіть малину від сміття і акуратно її промийте. Можна зробити це кілька разів.

Далі ягоди помістіть в зручну ємність і товкачкою перебити малину в однорідну масу. Для зручності можна скористатися блендером.

Потім візьміть сито і перетріть ягідне пюре в ємність для варіння. В результаті повинен вийти малиновий сік. Макуха і кісточки прибираємо в бік.

Ємність з малиновим соком ставимо на вогонь, додаємо цукровий пісок. Все перемішуємо і варимо на мінімальному вогні. Коли ягідна маса закипить, варимо ще протягом 15 хвилин. У самому кінці додаємо лимонну кислоту. У процесі варіння не забувайте знімати з’являється пінку.

Гаряче малинове варення розподіляємо по стерилізованим банкам і закручуємо їх кришками. Остуджуємо малинове ласощі під ковдрою в перевернутому вигляді, потім прибираємо на зберігання в темне і прохолодне місце.

Ароматне і шалено смачне малинове варення без кісточок готово!

Приємного вам чаювання!

Варення Варення з малини Варення з малини без кісточок Малина без кісточок на зиму