Універсальне варення з полуниці – і як десерт можна використовувати і для супроводу різних страв добре підходить. Консистенція варення виходить однорідною і досить густий, так як в процесі варіння додаємо желатин. А яскравий колір збережеться завдяки лимонної кислоти.
Інгредієнти: на 1 л.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Желатин харчовий – 20 гр.
- Лимонна кислота – 0.66 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з полуниці з желатином і лимонною кислотою? Полуницю необхідно перебрати, всі дефектні примірники – викинути. Підготовлені ягоди потім промиваємо в проточній воді, а чашолистки видаляємо. Промитої полуниці даємо обсохнути, помістивши її на чисте сухе рушник.
Обсушену полуницю тепер подрібнюємо блендером або м’ясорубкою до стану пюре.
Переливаємо отримане пюре в підходящу ємність для варіння варення і додаємо цукровий пісок. Перемішуємо.
Ставимо ємність на плиту і доводимо пюре з цукром практично до кипіння. Потім вимикаємо плиту і залишаємо полуницю на тридцять хвилин для охолодження.
Желатин в окремому посуді замочуємо у мінімальній кількості води (щоб покрити гранули). Коли желатин розбухне (через п’ятнадцять-двадцять хвилин), викладаємо його у вже трохи остигле пюре, перемішуємо. Варення знову ставимо на плиту і доводимо майже до кипіння. В останній момент додаємо лимонну кислоту, перемішуємо і знімаємо варення з плити.
Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким звичним способом. Даємо тарі повністю обсохнути. У підготовлені банки розливаємо готове гаряче варення, закручуємо сухими кришками. Після охолодження банки ставимо в прохолодне темне місце на зберігання.
Таке варення відмінно підходить для начинки в випічку.
Приємного апетиту!
Варення Варення з полуниці з желатином Варення з полуниці з лимонною кислотою Полуниця перетерта з цукром на зиму