Неймовірно смачне і терпке варення з цитрусовими нотками. Соковиті ранетки в поєднанні з апельсином дають незвичайний смак і яскравий післясмак. Рецепт дуже простий і не займе багато часу.
Інгредієнти: на 3 л.
- Ранетки – 3 кг
- Апельсин – 6 шт.
- Цукор-пісок – 3.5 кг
Процес приготування:
Готувати варення з ранеток і апельсинів просто! Маленькі яблучка промиваємо під струменем води, утилізуючи підгнилі та червиві плоди, залишаючи тільки стиглі і тверді. Видаляємо хвостики і серцевину, шкірку залишаємо і нарізаємо довільно.
Цитруси так само обполіскуємо і ріжемо часточками прямо в шкірці. При необхідності дістаємо всі кісточки, якщо такі є.
З допомогою блендера подрібнюємо нарізані апельсини до консистенції пюре.
В емальованому посуді відповідного розміру змішуємо всі інгредієнти: апельсинове пюре, яблука і цукор. Воду ми не додаємо, так як фрукти і без того виділяють досить багато соку.
Отриману масу ретельно перемішуємо до повного розчинення кристалів цукру.
Ємність з фруктами ставимо на плиту і варимо на повільному вогні, протягом 55-60 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи утворилася пінку.
Після варіння розливаємо готове варення по банках і закатуємо. Варення придбає густу консистенцію після повного остигання. Янтарне варення з райських яблучок готово! Приємного апетиту!
Варенье