Неймовірно смачне і терпке варення з цитрусовими нотками. Соковиті ранетки в поєднанні з апельсином дають незвичайний смак і яскравий післясмак. Рецепт дуже простий і не займе багато часу.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ранетки – 3 кг
  • Апельсин – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 3.5 кг

Процес приготування:

Готувати варення з ранеток і апельсинів просто! Маленькі яблучка промиваємо під струменем води, утилізуючи підгнилі та червиві плоди, залишаючи тільки стиглі і тверді. Видаляємо хвостики і серцевину, шкірку залишаємо і нарізаємо довільно.

Цитруси так само обполіскуємо і ріжемо часточками прямо в шкірці. При необхідності дістаємо всі кісточки, якщо такі є.

З допомогою блендера подрібнюємо нарізані апельсини до консистенції пюре.

В емальованому посуді відповідного розміру змішуємо всі інгредієнти: апельсинове пюре, яблука і цукор. Воду ми не додаємо, так як фрукти і без того виділяють досить багато соку.

Отриману масу ретельно перемішуємо до повного розчинення кристалів цукру.

Ємність з фруктами ставимо на плиту і варимо на повільному вогні, протягом 55-60 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи утворилася пінку.

Після варіння розливаємо готове варення по банках і закатуємо. Варення придбає густу консистенцію після повного остигання. Янтарне варення з райських яблучок готово! Приємного апетиту!

Варенье