У сучасному світі багато хто стежить за своєю фігурою і хоче скоротити споживання цукрового піску і інших солодощів. Деякі не вживають цукор з-за протипоказань по здоров’ю. Тому я хочу поділитися простим рецептом варення з ожини без цукру.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Ожина – 1 кг

Процес приготування:

Ожину ретельно переберіть, викладіть на сито або друшляк, акуратно промийте і залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла. Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Банки і кришки повинні бути абсолютно сухими.

Підготовлені ягоди ожини викладіть в глибоку ємність з товстим дном, в якій будете варити варення без цукру, і подрібніть до однорідної консистенції з допомогою заглибного блендера або картоплем’ялкою.

Ємність з подрібненими ягодами ожини поставте на середній вогонь і варіть до закипання. Як тільки ягідна маса закипить, зменшіть вогонь і варіть варення не більше 5 хвилин, а потім відразу зніміть з вогню.

Скориставшись ополоником, розлийте гаряче ожинове варення по стерильним банкам. Банки з варенням закатайте з допомогою закаточной машинки, потім переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште до повного охолодження. Після чого переверніть банки з варенням і перемістіть їх у темне прохолодне місце на довгострокове зберігання.

Приємного насолоди!

Варення з ежевики Варенье Ожина на зиму