Для багатьох саме ранетки або райські яблучка – улюблений сорт дачних яблучних дерев. І це неспроста, адже з них можна зварити неповторне варення бурштинового кольору, причому використовуючи цільні плоди. А кориця надає чарівний аромат і нотки в послевкусии.


Інгредієнти: 1.25 л.

  • Ранетки – 1,2 кг
  • Цукор-пісок – 0,9 кг
  • Вода – 250 мл
  • Кориця мелена – 2 ч. л.
  • Лимонна кислота – 2 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати варення з ранеток з корицею на зиму? Для початку підготуємо всі необхідні інгредієнти.

Яблука ретельно промиваємо і залишаємо тільки цілі, не зіпсовані плоди, і кожне злегка проколюємо виделкою.

У воду додаємо цукор і ретельно перемішуємо, поки не розчиняться всі кристали.

У Гарячий сироп висипаємо чисті яблука і доводимо до кипіння, знімаємо з вогню. Таку процедуру проводимо 5-6 разів, кожен раз даючи фруктів просочитися цукровим сиропом і повністю охолонути. Як правило, це займає близько 10-12 годин. Такий спосіб варіння допоможе нам зберегти плоди цілими, не растрескавшимися і не кашоподібними.

Під час шостого кип’ятіння додаємо дві чайні ложки лимонної кислоти для кращого збереження варення на всю зиму.

Тоді ж додаємо і корицю, яка в поєднанні з яблуками дає неповторний смак і аромат.

Готове варення розливаємо по заздалегідь простерилизованным банкам, закатуємо і прибираємо в підвал або льох. Приємного апетиту!

Варенье