Для багатьох саме ранетки або райські яблучка – улюблений сорт дачних яблучних дерев. І це неспроста, адже з них можна зварити неповторне варення бурштинового кольору, причому використовуючи цільні плоди. А кориця надає чарівний аромат і нотки в послевкусии.
Інгредієнти: 1.25 л.
- Ранетки – 1,2 кг
- Цукор-пісок – 0,9 кг
- Вода – 250 мл
- Кориця мелена – 2 ч. л.
- Лимонна кислота – 2 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати варення з ранеток з корицею на зиму? Для початку підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Яблука ретельно промиваємо і залишаємо тільки цілі, не зіпсовані плоди, і кожне злегка проколюємо виделкою.
У воду додаємо цукор і ретельно перемішуємо, поки не розчиняться всі кристали.
У Гарячий сироп висипаємо чисті яблука і доводимо до кипіння, знімаємо з вогню. Таку процедуру проводимо 5-6 разів, кожен раз даючи фруктів просочитися цукровим сиропом і повністю охолонути. Як правило, це займає близько 10-12 годин. Такий спосіб варіння допоможе нам зберегти плоди цілими, не растрескавшимися і не кашоподібними.
Під час шостого кип’ятіння додаємо дві чайні ложки лимонної кислоти для кращого збереження варення на всю зиму.
Тоді ж додаємо і корицю, яка в поєднанні з яблуками дає неповторний смак і аромат.
Готове варення розливаємо по заздалегідь простерилизованным банкам, закатуємо і прибираємо в підвал або льох. Приємного апетиту!
Варенье