Варення з ревеню з апельсином – це дуже незвичайне ласощі з колоритним смаком ревеню і нотками цитруса. Його добре готувати в кінці весни, коли зимові запаси вичерпалися, а соковиті ягоди ще не виросли на грядках. Таке варення особливо сподобається тим, хто віддає перевагу натуральні солодощі! Його також можна заготовити на зиму і ваша полку перетвориться на справжнє розмаїття смаків!

Незвичайне варення з ревеню з апельсином рецепт з фото

Інгредієнти: на 10 порц.

  • Ревінь – 1 кг
  • Апельсин – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з ревеню з апельсином? Насамперед потрібно підготувати для варіння ревінь. Для цього його добре промиваємо і очищаємо від пленочки, листя і корінців. А потім нарізаємо стебла невеликими прямокутниками (0,5-1 див).

Тепер пересипаємо їх в каструлю і засипаємо цукровим піском. У такому вигляді потрібно залишити ревінь на 3 години, щоб він пустив сік.

Ретельно промиваємо апельсини, бо шкірку ми будемо використовувати для варення. Її необхідно натерти на крупній тертці.

Натерту шкірку 3 апельсинів додаємо до ревеню з цукром і ставимо варитися.

Сам апельсин також очистимо від білої плівки і наріжемо квадратами. Тепер, коли маса в каструлі закипить, додаємо шматочки апельсинів і варимо ще 15 хв.

Готове варення заливаємо в банки (краще їх заздалегідь простерилізувати).

Варення готове до столу!

Варення з ревеню з апельсином в мультиварці швидко

Варення з ревеню з апельсином в мультиварці готується досить швидко і легко. Це диво техніки відмінно підходить для консервування, хоча багато господинь все ще вибирають «бабусин» спосіб. Процес приготування в мультиварці зовсім нескладний, а результат вас приємно порадує.

Порції: 5

Час готування: 1 година 20 хв.

Склад:

  • Ревінь – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Апельсини – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо відібрані стебла ревеню і очищаємо від непотрібних листочків і плівки.

Крок 2. Підготовлені стебла нарізаємо шматочками.

Крок 3. Засипаємо ревінь цукром і залишаємо його постояти кілька годин (від 3 до 12), щоб їх нього виділилося якомога більше соку.

Крок 4. В цей час підготуємо апельсин, знімемо шкірку, а часточки наріжемо невеликими шматочками, видаливши кісточки.

Крок 5. Коли ревінь готовий, додаємо до нього часточки апельсинів і перекладаємо все в чашу мультиварки. Для варіння вибираємо режим «Гасіння», готується варення буде близько години.

Крок 6. Готове варення можна закатати в банки або ж відразу подати до столу!

Варення з ревеню з апельсином і коренем імбиру

Варення з ревеню з апельсином і коренем імбиру – це дуже корисне і смачне ласощі. Воно особливо припаде до смаку любителям натуральних солодощів і позбавить вас від необхідності купувати вітаміни в аптеці.

Порції: 15

Час готування: 50 хв.

Інгредієнти:

  • Ревінь – 2 кг
  • Апельсини – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Корінь імбиру – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищені черешки ревеню ріжемо на невеликі квадрати, засипаємо зверху цукровим піском на кілька годин (від 3 до 8), щоб ревінь опинився у власному соку.

Крок 2. В цей час очищаємо корінь імбиру і нарізаємо його тонкими часточками.

Крок 3. Таким же способом готуємо апельсини, видаливши кісточки.

Крок 4. Змішуємо апельсини і скибочки імбиру і опускаємо їх у блендер.

Крок 5. Готову кашку додаємо в миску з ревенем.

Крок 6. Перекладаємо все в емальовану каструлю і ставимо на розігріту плиту. Доводимо до кипіння, а потім зменшуємо вогонь і варимо ще 20 хв.

Крок 7. Залишилося закупорити наше ласощі в банках! Готово!

Новости