Варення з ревеню з бананом – це дуже смачне, з легкою кислинкою ласощі. Таке варення виходить густим і гарним, мають витончений смак. Банан чудово поєднується з ревенем. Приготувавши таке варення, ви зможете в цьому переконатися!
Інгредієнти: на 2 порції.
- Ревінь – 350 гр.
- Банан – 2 шт.
- Цукор-пісок – 300 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з ревеню з бананом, стебла ревеню необхідно очистити від шкірки. Далі очищений ревінь нарізаємо тонкими шматочками. Поміщаємо ревінь в глибоку ємність і засипаємо цукровим піском. Перемішуємо компоненти і залишаємо їх у такому вигляді на 20 хвилин. Ревінь повинен пустити сік.
Після цього ревінь з цукром ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і потім проварюємо ще протягом пари хвилин. Перемішуємо, знімаємо з вогню і залишаємо осторонь на 15 хвилин. Цього часу достатньо, щоб ревінь настоявся в сиропі.
Банани очищаємо і нарізаємо невеликими слайсами.
Знову ставимо ревінь на вогонь, додаємо нарізані банани. Після закипання варимо суміш ще 10 хвилин. Періодично помішуйте варення.
В самому кінці розкладаємо варення в гарячому вигляді по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, ставимо горлом донизу і залишаємо остигати під теплою ковдрою. Зберігати таке ласощі краще в прохолодному місці. Варення з ревеню з бананом готово!
Приємного чаювання!
Варення Варення з ревеню Ревінь на зиму Страви з ревеню