Заготівля з чорниці на зиму – корисне ласощі з привабливим відтінком і спокусливим смаком. Перед вами простий рецепт приготування смачного і ароматного чорничного варення. З використанням желфикса приготувати густе варення з чорниці не складе праці.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Желфикс (1:1) – 20 гр.

Процес приготування:

Як приготувати варення з чорниці з желфиксом? Чорницю необхідно промити. Перешкодимо ягоди в ємність для варіння.

В окремій ємності змішуємо цукровий пісок (2 ст. л.) і желфикс.

Отриманої сухою сумішшю засипаємо чорницю. Перемішуємо. Далі ємність з ягодами ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Як тільки ягідна маса закипить, додаємо до неї залишився цукровий пісок і перемішуємо. Знову доводимо ягідну суміш до кипіння і потім проварюємо рівно 3 хвилини.

Готове варення в гарячому вигляді розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо кришками. Залишаємо банки з чорничним варенням на пару годин в перевернутому стані. Після цього перевертаємо ємності кришками вгору і відправляємо на зберігання в прохолодне місце. Коли варення повністю охолоне, воно стане максимально густим завдяки використанню желфикса.

Коли прийде час, відкрийте баночку варення з чорниці і насолоджуватися його смаком і ароматом!

Приємного чаювання!

Варення Варення з чорниці на зиму Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму