При певних протипоказання зайвий цукор в продуктах зовсім ні до чого. Біла ягода містить досить фруктози, яка надає натуральну солодкість ласощів і може включатися навіть в раціон діабетиків. Приготувати таке варення необхідно на водяній бані для можливості тривалого зберігання.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Шовковиця (біла) – 700 гр.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з шовковиці без цукру. Дбайливо збирати гарні ягоди без пошкоджень.

Промийте шовковицю під проточною водою, хвостики можна не видаляти, адже в них теж містяться корисні елементи.

Викладіть ягоди в друшляк просохнути.

У стерильну банку всипте щіпку лимонки і засипте ягоди. Поставте тару на водяну баню підходящої каструлі, наливши воду до плічок. Коли ягода увариться, пустивши сік, – досипте у банку ще і так кілька разів. Коли осаду закінчиться – дістаньте банку і закрийте її кришкою. Переверніть і накрийте ковдрою повільно остигати на ніч.

Приємного апетиту!

Варення з шовковиці