При певних протипоказання зайвий цукор в продуктах зовсім ні до чого. Біла ягода містить досить фруктози, яка надає натуральну солодкість ласощів і може включатися навіть в раціон діабетиків. Приготувати таке варення необхідно на водяній бані для можливості тривалого зберігання.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Шовковиця (біла) – 700 гр.
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з шовковиці без цукру. Дбайливо збирати гарні ягоди без пошкоджень.
Промийте шовковицю під проточною водою, хвостики можна не видаляти, адже в них теж містяться корисні елементи.
Викладіть ягоди в друшляк просохнути.
У стерильну банку всипте щіпку лимонки і засипте ягоди. Поставте тару на водяну баню підходящої каструлі, наливши воду до плічок. Коли ягода увариться, пустивши сік, – досипте у банку ще і так кілька разів. Коли осаду закінчиться – дістаньте банку і закрийте її кришкою. Переверніть і накрийте ковдрою повільно остигати на ніч.
Приємного апетиту!
Варення з шовковиці