Щоб зберегти максимальну користь ягоди, не будемо піддавати її термічній обробці. Приготування такого варення швидке і просте, а наявність лимонного соку і цукру в ласощах дозволить зберігати його в холодильнику під щільною кришкою.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Шовковиця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Лимонний сік – 2 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з шовковиці без варіння? Ретельно переберіть і промийте ягоду. Видаліть недозревшую і зіпсовану шовковицю, ножицями відріжте хвостики. Перекладіть її на сито і залиште, щоб стекла вода.

Складіть ягоди в чашу і всипте до неї цукор.

Подрібніть ягоди блендером і видавіть в неї лимонний сік. Добре перемішайте ягідну масу.

Розкладіть сире варення по стерильним банкам і щільно закрутіть кришками. Поставте тару в холодильник і насолоджуйтеся вітамінним ласощами.

Приємного апетиту!

Варення Варення з шовковиці