Щоб зберегти максимальну користь ягоди, не будемо піддавати її термічній обробці. Приготування такого варення швидке і просте, а наявність лимонного соку і цукру в ласощах дозволить зберігати його в холодильнику під щільною кришкою.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Шовковиця – 500 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Лимонний сік – 2 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з шовковиці без варіння? Ретельно переберіть і промийте ягоду. Видаліть недозревшую і зіпсовану шовковицю, ножицями відріжте хвостики. Перекладіть її на сито і залиште, щоб стекла вода.
Складіть ягоди в чашу і всипте до неї цукор.
Подрібніть ягоди блендером і видавіть в неї лимонний сік. Добре перемішайте ягідну масу.
Розкладіть сире варення по стерильним банкам і щільно закрутіть кришками. Поставте тару в холодильник і насолоджуйтеся вітамінним ласощами.
Приємного апетиту!
Варення Варення з шовковиці