Пропоную приготувати смачне сливове варення на зиму без стерилізації. Ароматне і густе варення дуже люблять у нашій родині, буває таке, що до зими воно просто не доживає. І скільки б ми його не варили, воно відлітає в першу чергу.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Слива синя – 2.5 кг

Процес приготування:

Як приготувати варення з слив на зиму без стерилізації? Сливи переберіть і акуратно промийте під холодною проточною водою. Залиште ягоди на деякий час, щоб зайва рідина скла.

Обсохлі плоди розріжте навпіл і вийміть кісточки. Викладіть в ємність в якій будете варити варення. Пересипте половинки слив цукровим піском.

Перемішайте і залиште на кілька годин, щоб виділився сік. Трохи розімніть плоди столовою ложкою.

Поставте ємність на повільний вогонь. Заважайте до повного розчинення кристалів цукру-піску. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, що утворюється.

Варіть приблизно 25-30 хвилин. До цього часу варення досить загусне. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці або в духовій шафі. Банки повинні бути повністю сухими.

Зніміть з вогню і трохи остудіть, подрібніть за допомогою заглибного блендера. Поставте знову на повільний вогонь, доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин.

Ополоником акуратно варення розлийте по стерильним банкам. Гарячі банки з варенням з сливи добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом, і переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження. Потім переверніть банки і поставте в прохолодне місце на зберігання.

Після повного охолодження можна спробувати залишився сливове варення.

Приємного насолоди!

Варення Варення з слив Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму