Шовковиця зовні нагадує ожину і росте в лісовій смузі. Знайти цю ягоду не завжди легко, проте якщо сезон видався вдалим, то шовковицю обов’язково потрібно заготовити про запас і зберегти на зиму трохи вітамінів. Варення з шовковиці приготоване способом п’ятихвилинкою виходить густим і насиченим.
Інгредієнти: на 0.6 л.
- Шовковиця – 400 гр.
- Цукор-пісок – 400 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з шовковиці п’ятихвилинка? Зберіть і переберіть шовковицю. Видаліть зіпсовані ягоди, жучків з черв’ячками, листочки тощо. Акуратно промийте ягоду в тазі з водою.
Обсохлі в друшляку ягідки з’єднайте з цукровим піском і залиште на кілька годин, щоб ягоди пустили сік. Коли цукор розтане, і ви побачите ягоди в сиропі, приступайте до варіння.
Ємність з варенням поставте на плиту і уваривайте його п’ять хвилин після закипання, не припиняючи помішувати. Потім остудіть варення, дайте зайвої вологи вийти і знову повторіть процес. Так потрібно повторити не менше трьох разів, щоб варення з шовковиці вийшло дійсно густим і насиченим.
Після останньої варіння варення розкладіть в невеликі баночки, які потрібно заздалегідь простерилізувати. Закрутіть на банках кришки і дайте заготівлі повністю охолонути перед тим, як прибирати їх на зберігання.
Варення Варення з шовковиці