За цим рецептом ви можете приготувати незвичайне варення з полуниці і шовковиці. Його аромат і неперевершений смак вас, без сумніву, підкорить. Варимо варення методом дворазової варіння.
Інгредієнти: на 2 л.
- Шовковиця – 1 кг
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонна кислота – 1.5 ч. л.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Як почати готувати варення з шовковиці з полуницею? Для варення виберіть великі, зрілі і неушкоджені ягоди.
Помістіть в друшляк полуницю, промийте проточною водою і потім видаліть всі чашолистки.
Шовковицю переберіть від дрібного сміття і також, помістивши в друшляк, промийте під проточною водою. Маленькі плодоніжки не можете видаляти. У варення вони не будуть відчуватися.
Коли з промитих ягід стече вода, перекладіть їх в посуд для варіння варення.
В окремій каструлі зваріть сироп з вказаного в рецепті кількості води і цукру.
Приготовленим сиропом залийте ягоди. Посуд з ягодами поставте на середній вогонь і доведіть варення до кипіння. Поваріть варення протягом 7 хвилин на маленькому вогні. Потім вимкніть вогонь і залиште варення для настоювання на 4-5 годин, можна на ніч. Після закінчення цього часу повторно поваріть варення 15 хвилин і розлийте в стерильні баночки.
Герметично закупорьте баночки кришками, остудіть під теплим покривалом і перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Вдалих заготовок!
Варення з полуниці Варення з полуниці з лимонною кислотою Варення з шовковиці Заготовки з полуниць на зиму Полуниця на зиму