За цим рецептом ви можете приготувати незвичайне варення з полуниці і шовковиці. Його аромат і неперевершений смак вас, без сумніву, підкорить. Варимо варення методом дворазової варіння.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Шовковиця – 1 кг
  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимонна кислота – 1.5 ч. л.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Як почати готувати варення з шовковиці з полуницею? Для варення виберіть великі, зрілі і неушкоджені ягоди.

Помістіть в друшляк полуницю, промийте проточною водою і потім видаліть всі чашолистки.

Шовковицю переберіть від дрібного сміття і також, помістивши в друшляк, промийте під проточною водою. Маленькі плодоніжки не можете видаляти. У варення вони не будуть відчуватися.

Коли з промитих ягід стече вода, перекладіть їх в посуд для варіння варення.

В окремій каструлі зваріть сироп з вказаного в рецепті кількості води і цукру.

Приготовленим сиропом залийте ягоди. Посуд з ягодами поставте на середній вогонь і доведіть варення до кипіння. Поваріть варення протягом 7 хвилин на маленькому вогні. Потім вимкніть вогонь і залиште варення для настоювання на 4-5 годин, можна на ніч. Після закінчення цього часу повторно поваріть варення 15 хвилин і розлийте в стерильні баночки.

Герметично закупорьте баночки кришками, остудіть під теплим покривалом і перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Вдалих заготовок!

Варення з полуниці Варення з полуниці з лимонною кислотою Варення з шовковиці Заготовки з полуниць на зиму Полуниця на зиму