Коли всі основні заготовки на зиму готові, не можна забути про ще однією важливою – варення з слив через м’ясорубку. За цим рецептом ласощі виходить дуже ніжним і соковитим. Однорідне за своєю консистенції варення буде радувати вас і вашу родину холодними зимовими вечорами своїм неперевершеним смаком і дивним ароматом.


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Слива синя – 3 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Ванілін – 5 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з слив через м’ясорубку? Сливи помити, просушити на кухонному рушнику. Сливи розрізати на половинки, вийняти з фруктів кісточки.

З допомогою м’ясорубки подрібнити сливи разом з шкіркою.

Всипати до сливового пюре цукор, перемішати.

На маленькому вогні варимо варення близько години, періодично помішуючи його і знімаючи піну.

Потім додати ванілін, перемішати і тушкувати ще 15 хвилин.

Готове варення зі слив через м’ясорубку розлити по заздалегідь стерилізованим банкам.

Банки з варенням закрити кришками, залишити остигати в тепле темне місце. Після охолодження можна переставити сливове варення в холодильник для зберігання. Приємного чаювання взимку!

Варення Варення з слив Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму